Gündem

 

Emperyalizme ve İşbirlikçisi Gerici-Faşist İktidarlara Karşı

 

YAŞASIN NEWROZ!

 
Yaşasın Newroz- Haklıyız Kazanacağız!
 

21 Mart 2024

 

21 Mart Newroz… Özgürlüğe doğru yeni bir gün, bahara yöneliş, zulmün ve köleliğin karanlığına karşı ezilen-emekçi halkların başkaldırısı, zafer ve özgürlük ateşinin aydınlığıdır.

 

Bundan tam 2600 yıl önce bir 21 Mart’ta Demirci Kawa’nın zalim Dehak’a karşı, zulme ve köleliğe mahkum edilmek istenen ezilen-emekçi halklara kurtuluşun yolunu gösterdiği gündür Newroz.

 

Kürt, Türk, Arap, Çerkez, Acem… Tüm Ortadoğu halklarının zulmün karanlığına karşı yaktığı binlerce yıldır süren mücadele geleneği ve sönmeyen umut ışığıdır Newroz.

 

Binlerce yıldır, her 21 Mart’ta Newroz ateşleri yakıyor Ortadoğu halkları… Binlerce yıldır, halkların zulme karşı başkaldırı, zafer ve özgürlük ateşini alevlendiriyor Newroz…

 

Demirci Kawa, zalim Dehak’ı öldürdü bundan 2600 yıl önce. Ne var ki Dehaklar hiçbir zaman bitmedi. Sınıfların ortaya çıkışından bugüne sömürü ve baskı düzenlerini sürdürmek için emekçi halklara karşı her türlü baskı ve sömürüyü uygulamaktan geri durmayan modern Dehaklar olarak emperyalistler ve onların yerli işbirlikçisi gerici-faşist iktidarlar var olmaya devam etti.

 

Ve Dehakların olduğu her yerde Demirci Kawalar da var oldu. Ezilen-emekçi halkların umudu, emperyalizmin ve yerli işbirlikçileri gerici-faşist iktidarların kabusu olan başkaldırı ve özgürlük ateşleri yayıldı/yayılıyor dört bir yana.

 

Günümüzün modern Dehakları olan emperyalizmin, oligarşinin ve her türden gerici-faşist iktidarlarının kabusu, ezilen-emekçi halkların umudu olmaya devam ediyor Newroz.

 

Zulmün, sömürünün, ırkçılığın, faşizmin, katliamların ve haksız savaşların karanlığından gelenler baharın aydınlığını, Newroz’un özgürlük ateşini karartamayacaklar.

 

İsyanın, başkaldırının, baskıya ve sömürüye karşı durmanın adı olan Newroz'da, halkların kardeşliği için, sınıfsız, sınırsız ve sömürüsüz bir dünya kurmak için, devrim ve sosyalizm için örgütlenelim ve mücadele edelim.

 

Yaşasın Newroz! Bıji Newroz!

 

Yaşasın Halkların Kardeşliği!

 
 
 

Devrimci Çözüm Dergisi